Előre szaltó

Az előre szaltó az egyik legkönnyebb szaltó. A lényege, hogy felugrás közbe előrefelé megfordulsz fejjel lefelé, majd talpra érkezel.

A megtanulásához először hasznos lehet, ha a tigrisbukfencet gyakorlod, azaz szándékosan nem talpra, hanem a hátadra érkezel. Ha ez megy, akkor növelheted a forgás mennyiségét, így ülve érkezhetsz. Ha már nem félsz ugralni és forogni, akkor megpróbálkozhatsz a teljes szaltó kifordulásával.

Érdemes nem előrevetni magad, hanem felfele ugrani, és úgy próbálni meg a szaltó kipörgését, hogy ugyanoda érkezz vissza az asztalra, ahonnan indultál. Így a felfele ugrás miatt több időd van forogni, és attól sem kell annyira tartanod, hogy lendületből lefordulsz előre az asztalról. A megfelelő forgási sebesség elérésében segít, ha a kezeiddel veszel egy nagy lendületet. Emeld fel őket magasra, és amikor ugrani akarsz, "csapj le" velük, hogy elkezdj fordulni! Ha a lábadat felhúzod és összegömbölyödsz, akkor a forgási sebességed még nagyobb lesz.

Próbáld meg érezni az asztalt, hogy tudd, mikor kell a lábadat kinyújtani, hogy lábra érkezz! Míg eleinte azzal lehet problémád, hogy túl keveset pörögsz, idővel épp az lehet a gond, hogy túlpörgöd, és előreesel.

Evoid2019. jan.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!